Sursa imagine: ipn.md

Plahotniuc comentează dosarul penal deschis în Rusia pe numele său

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, susține că dosarul penal deschis în Federația Rusă este una din amenințările la adresa sa și a familiei sale, transmite IPN

Într-o postare pe Facebook, liderul democrat menționează că în aceste zile se fac presiuni din partea Moscovei și în Moldova ca să i se fabrice „dosare peste dosare” și ca mai mulți oameni să facă declarații mincinoase împotriva sa, cu scopul final de a-l intimida.
 
„Toate aceste lucruri care apar în spațiul public, dar și cele care încă nu se vad, însă le cunosc, explică foarte clar motivul pentru care am hotărât să iau anumite măsuri de siguranță în această perioadă”, spune Vlad Plahotniuc.
 
Fostul lider PDM, susține că ceea ce ar trebui să îngrijoreze opinia publică din Moldova nu este persoana sa, însă ce urmează să se întâmple foarte curând cu țara.
 
„Chiar dacă mă uit la toate acestea acum din afara politicii, nu înseamnă că nu-mi fac griji pentru moldovenii care așteptau o schimbare în mai bine și se vor trezi cu o țară intrată și mai tare sub ocupație străină”, spune acesta.
 
Vlad Plahotniuc susține că Federația Rusă i-a deschis mai multe dosare despre fiecare a aflat din presă. Potrivit lui, acestea fie apăreau când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei.
 
„Toate aceste dosare sunt fantezii și încercări de a implica numele meu în niște dosare care nu au absolut nicio legătură cu mine”, a conchis Vlad Plahotniuc.
 
Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a pus miercuri, 26 iunie, sub învinuire, în lipsa acestuia, pe fostul lider al Partidului Democrat alMoldovei, Vlad Plahotniuc, dar și pe persoana sa de încredere – sportivul de performanță Constantin Țuțu, fost deputat democrat. Învinuirea le-a fost înaintată pentru organizarea și conducerea unui grup criminal. Totodată, cei doi sunt vizați în 28 de episoade de contrabandă și comerț de substanțe narcotice în proporții deosebit de mari.
Autor: IPN
27.06.2019 Actual
2450
0

Comentarii 2

  • Mister:

    https://telegraph.md/blogger-dosarul-deschis-de-rusi-lui-plahotniuc-este-rasplata-pentru-votul-lui-nastase-la-apce/?fbclid=IwAR2m8zGfMEs1so1nuL0JiDdX9vZASo0W-W2j3aibMTf-lqKBmvOiL0Gb2tM

    27.06.2019 09:49
  • Vasile:

    Nicidecum să nu vă gîndiți și nici prin cap să vă treacă că aceste dosare sunt acelea despre care vorbea Dodon, că Putin garantează că vor fi închise dacă Plahotniuc semnează planul de federalizare propus de Kozak. Repet nici în ruptul capului să nu vă gîndiți că-s acele dosare.

    27.06.2019 11:07