Sursa imagine: hepta.ro

ONU îi transmite lui Trump că pedeapsa cu moartea este inacceptabilă

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a declarat că pedeapsa capitală este inacceptabilă pentru orice crimă, ca răspuns la afirmaţiile făcute de preşedintele american Donald Trump în urma atacurilor armate din SUA, relatează agenţia Dpa, potrivit Mediafax.

"O considerăm o pedeapsă unic de crudă şi ireversibilă, care nu are niciun loc în secolul 21", a declarat purtătorul de cuvânt Rupert Colville.
 
Donald Trump a declarat luni că "va cere Departamentului de Justiţie să propună pedeapsa cu moartea pentru cei care comit crime în masă şi motivate de ură".
 
Cel puţin 20 persoane au fost ucise într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, situat în statul american Texas, un suspect fiind arestat preventiv. Poliţia a anunţat că 26 de persoane sunt rănite şi în prezent primesc atenţie medicală la spitalele din apropiere. Alte nouă persoane au murit într-un atac armat desăşurat în faţa unui bar din oraşul Dayton, situat în statul american Ohio. Incidentul a avut loc la doar câteva ore de atacul armat din El Paso, Texas, în urma căruia alte 20 de persoane au murit.
Autor: Mediafax
08.08.2019 Actual
2148
0

Comentarii 0