Sursa imagine: ipn.md

Greceanîi: Acordul dintre ACUM și PSRM trebuie să fie un fel de Foaie de parcurs

Noul Acord pe care urmează să-l semneze membrii coaliției de guvernare – Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor – trebuie să fie un gen de Foaie de parcurs pentru activitatea de mai departe a guvernării. Declarația aparține președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Politiciana nu a dezvăluit deocamdată pentru ce perioadă va fi semnat acest Acord, transmite IPN.

„Noul acord pe care îl vor semna Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor trebuie să fie de perspectivă. Acesta trebuie să se refere la sarcinile prioritare ale Guvernului, la reformele prioritare care trebuie implementate, cum Guvernul trebuie să asigure activitatea instituțiilor sociale: de cultură, din medicină, educație”, a menționat Zinaida Greceanîi în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.
 
Președinta Parlamentului a evitat să spună pentru ce perioadă va fi semnat acest acord. „Trebuie să vedem ce priorități avem pentru anul curent, inclusiv anumite reforme pentru care Guvernul își va asuma răspunderea, și ce trebuie să facem mai departe”, spune socialista.
 
În plus, șefa legislativului spune că coaliția de guvernare trebuie să demonstreze că poate organiza alegeri locale corecte. „Noi nu vom face atacuri unii asupra altora. Eu cred că și partenerii noștri din coaliție la fel înțeleg situația, nu doar socialiștii. Oamenilor trebuie să le arătăm de ce un anumit om este mai bun decât altul, pentru că acestea sunt alegeri locale. (...) Aceasta trebuie să fie o luptă a programelor electorale, dar nu atacuri reciproce”, a afirmat politiciana.
 
Zinaida Greceanîi a menționat că pretendenții la funcțiile de primar și consilier din partea PSRM vor merge cu simbolul partidului și, la fel ca și la parlamentare, formațiunea nu va susține candidați independenți. PSRM va avea candidați în toate localitățile atât pentru funcția de primar, cât și pentru funcția de consilier.
 
Referindu-se la așa-numitul „pact de neagresiune” despre care se spune că va fi semnat între socialiști și membrii blocului ACUM pentru următoarele alegeri locale, Zinaida Greceanîi a menționat că acest pact trebuie să fie semnat concret între candidații care vor lupta pentru aceeași funcție.
 
Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie.
Autor: IPN
25.08.2019 Actual
688
0

Comentarii 0