Sursa imagine: tvrmoldova.md

Renato Usatîi mai vrea un mandat în fruntea „capitalei de nord”

Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a depus la Consiliul Electoral de Circumscripţie din Bălţi actele necesare pentru a fi înregistrat în cursa electorală. El a declarat că a hotărât să candideze la funcţia de primar al municipiului Bălţi la solicitarea locuitorilor acestui oraş.

„Mereu am spus că voi fi acolo unde vor dori oamenii să mă vadă. Am visat şi mi-am propus să transform Bălţiul într-un un oraş-model, şi-mi propun să realizez acest fapt”, a declarat Renato Usatîi.
El a menţionat că Primăria Bălţi a fost recunoscută de către experţi drept cea mai transparentă primărie din ţară, iar lupta cu corupţia va continuă să fie una din priorităţile sale.
 
Renato Usatîi a fost ales primar al municipiului Bălţi din primul tur la alegerile locale din 2015. Ulterior Usatîi a părăsit Republica Moldova din cauza că pe numele său au fost deschise mai multe dosare penale. Usatîi spunea că toate dosarele ar avea tentă politică şi ar fi fost deschise la comanda fostului lider PDM Vlad Plahotniuc. În 2017, Usatîi a demisionat şi astfel a provocat alegeri anticipate la Bălţi. Locul său a fost ocupat de colegul său de partid, Nicolai Grigorişin. După plecarea PD-ului de la guvernare Usatîi a revenit în Republica Moldova.
 
Pentru fotoliul de primar general al municipiului Chişinău, partidul condus de Renato Usatîi l-a înaintat pe fostul procuror al Chişinăului Ivan Diacov.
Autor: TVR Moldova
17.09.2019 Actual
2286
0

Comentarii 0