Sursa imagine: ipn.md

Filip: Vladimir Plahotniuc nu-și mai dorește să facă politică

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că fostul lider al democraților Vladimir Plahotniuc nu-și mai dorește să facă politică. Pavel Filip a menționat că acest lucru i-a spus Plahotniuc răspicat într-o discuție telefonică pe care a avut-o cu acesta, după ce a plecat din țară. În plus, liderul PDM spune că Plahotniuc nu mai are actualmente nicio implicare în Partidul Democrat, transmite IPN.

Pavel Filip spune că nu știe unde se află Vladimir Plahotniuc și nici nu l-a întrebat acest lucru când a vorbit cu el la telefon. Liderul democraților spune că nu cunoaște nici conținutul dosarului care a fost intentat recent de procurori pe numele lui Vladimir Plahotniuc.
 
Fostul premier a dezmințit informațiile că fostul președinte al Parlamentului Andrian Candu ar vrea să plece din PDM și chiar din țară. „Nu este adevărat. Din discuțiile pe care le am cu domnul Candu, și astăzi am discutat cu el, rămâne a fi un deputat activ în fracțiune. Nu știu, poate cineva lansează aceste discuții”, a comentat liderul PDM.
 
Totodată, președintele PDM spune că unele comisii parlamentare de anchetă care activează actualmente în Parlament sunt de orientare politică și au fost create pentru fraudarea alegerilor locale din 20 octombrie. Liderul PDM susține că rapoartele acestor comisii sunt publicate înainte de alegerile locale cu scopul de a denigra Partidul Democrat. Pavel Filip spune că nu a fost invitat nici la audieri în Comisia parlamentară de anchetă privind tentativa de puci și nici la Procuratură pentru a face declarații, deși până în iunie 2019 a ocupat funcția de prim-ministru. „Eu întotdeauna am respectat legea și Constituția pentru că așa am depus jurământul. Atâta timp cât exista o hotărâre a Curții Constituționale, eu nu eram întrebat, dacă vreau s-o execut sau nu”, a declarat Pavel Filip despre perioada în care PDM refuza să plece de la guvernare.
 
Liderul democraților mai spune că PDM și-a învățat lecțiile și acum este într-un proces de resetare. „PDM va deveni în continuare o construcție autentic politică în Republica Moldova. Se vor regăsi în partid oamenii care împărtășesc valorile acestei formațiuni”, a declarat democratul. Totodată, Pavel Filip a refuzat să răspundă, dacă în PDM reformat se vor regăsi membri cum ar fi Constantin Țuțu sau Constantin Botnari, apropiați fostului lider.
Autor: IPN
10.10.2019 Actual
2365
0

Comentarii 0