Sursa imagine: rferl.org

"Lupu se simte mai bine atunci când îl bârfește pe Filat"

M-a amuzat copios "rățoiala'' politică de astăzi a lui Vlad Filat, în adresa liderului comunist, Vladimir Voronin. Sigur, din punct de vedere al imaginii, pasul lui Filat a fost unul foarte bun, deoarece prin această provocare la duel a încercat să dea de înțeles că e liderul actualei Puteri și principalul adversar al comuniștilor, scrie Alex Cozer pe blogul său.

Și chiar dacă este așa, Filat plasându-se pe locul 2 în topul popularității politicienilor, în spatele lui Voronin, pasul pe care l-a făcut liderul PLDM astăzi nu este unul cu mult mai curajos decât refuzul lui Voronin.
 
Spun asta pentru că Filat știa sigur că Voronin îi va refuza propunerea. Motive sunt foarte multe. În primul rând, pentru că Voronin în ultimii ani nu a participat nici la o dezbatere cu alți politicieni, iar dacă nu a făcut-o atunci când era mai tânăr și în putere, era greu de crezut că putea să-și permită o asemenea aventură acum, când e bătrân și bolnav. Apoi, liderul comunist știe că ar ieși șifonat rău de pe urma unui asemenea duel și că o dezbatere publică împotriva lui Filat nu i-ar aduce nimic de câștigat, ba din contra. În aceste condiții, gestul lui Filat a semănat cu cel al copilului care zădără câinele bătrân și fără colți, care abia o mai duce de azi pe mâine.
 
Filat probabil că acum își serbează micul succes venit de pe urmă refuzului lui Voronin, pe care liderul PLDM l-a catalogat drept unul laș. Da, gestul lui Voronin este laș, dar după cum am mai spus, previzibil. Așa că premierul ar face bine să nu se-mbete cu apă rece
Interesant e că Filat, după ce a fost refuzat de Voronin, a declarat că totuși îl va aștepta la 26 noiembrie în locul stabilit. Cum Voronin cu siguranță nu se va prezentă, iar Filat a plătit deja banii pentru închirierea sălii, ar fi bine totuși ca o dezbatere să existe. Iar în calitate de adversar să fie Marian Lupu.
 
Sunt sigur că o asemenea dezbatere ar trezi un interes extraordinar publicului larg și ar mai dezmorți un pic o campanie electorală mai anostă ca niciodată. Mai ales că, în ultimul timp, Lupu îl atacă pe Filat pe unde nimerește, fără ca liderul PLDM să aibă o ripostă clară.
 
De ce oare, dacă Lupu are ceva să-i zică lui Filat, să nu intre pe fir și să-i ia locul lui Voronin în dezbatere? Are oare destul sânge-n instalație Marian Ilici pentru a face un asemenea pas? Mă-ndoiesc, deoarece el se simte mai bine atunci când bârfește pe la spate, la întâlnirile cu alegătorii de prin nu știu ce sate.
 
Oricum, mingea e acum în terenul lui Lupu, să vedem dacă va intra în joc, ori va fugi mișelește de dispută.
Autor: Alex Cozer
Sursa: analizemd.blogspot.com
06.11.2010 Opinii
4465
0

Comentarii 0