Sursa imagine: moldpres.md

Premierul Chicu va participa la summit-ul șefilor de guverne ale statelor GUAM

Prim-ministrul Ion Chicu a anunţat luni, 9 decembrie, că va merge săptămâna curentă la Kiev, Ucraina, unde va participa la summit-ul șefilor de guverne ale statelor GUAM, comunică MOLDPRES.

Declaraţia a fost făcută de premier după şedinţa de lucru avută cu şeful statului, Igor Dodon, şi cu speakerul, Zinaida Graceanîi. El a precizat că la Kiev are preconizată o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk.
 
Conform sursei citate, tot la începutul săptămânii viitoare, premierul va efectua și o vizită la Strasbourg, la Consiliul Europei, unde va discuta despre reforma justiției și respectarea drepturilor omului.
 
Şeful executivului a menţionat că la următoarea şedinţă a Cabinetului de miniştri va fi pusă în discuţie Convenţia de la Istanbul (Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice), după care va fi înaintată spre ratificare către Parlament. El a adăugat că în zilele următoare va avea o întrevedere la Guvern cu toţi preşedinţii de raioane, pentru a pune la punct un mecanism eficient de cooperare între autorităţile centrale şi locale.
 
Printre priorităţile trasate de premier pentru perioada următoare s-a numărat şi deschiderea unei instituţii de stat menită să acorde suport voluntarilor.
Autor: Moldpres
09.12.2019 Actual
851
0

Comentarii 0