Sursa imagine: dcbusiness.ro

SUA ar fi distruse în numai 30 de minute în cazul unui război nuclear

Amenințarea anihilării nucleare este prezentă tot timpul. În anii din urmă rachetele nucleare ale Coreei de Nord s-au dezvoltat ajungând la dinstanțe din ce în ce mai mari. Cea mai recentă rachetă testată, Hwasong-15, poate ajunge oriunde în Statele Unite, ceea ce este un fapt extrem de alarmant.

Coreea de Nord și-a manifestat intenția de a continua să ăși dezvolte capabilitățile rachetelor balistice cu care poate amenința cu acestea, ceea ce ar trebui să însemne pentru Washington că este importantă dezvoltarea unu sistem de apărare împotriva unui astfel de atac.
 
În documentarul 33 de Minute se spune că guvernul american ar avea la dispoziție maximum jumătate de oră pentru a răspunde unui atac cu vachete balistice care ar fi lansat de oriunde din lume. Pe lângă faptul că filmul arată cât de repede autoritățile trebuie să răspundă, documentarul descrie foarte realist consecințele distructivele ale unui atac nuclear, scrie National Interest.
 
Prima și cea mai cunoscută formă de atac este utilizarea unei arme nucleare pentru a distruge fizic un oraș important precum New York. Al doilea este utilizarea unei astfel de arme pentru a genera un puls electromagnetic.
 
Bomba care a anihilat orașul Hiroșima în Japonia, în 945, a avut un randament al exploziei de 15 kilotone. Testul nuclear din Coreea de Nord din luna octombrie a avut forța echivalentă a 250 de kilotone de trinitrotoluen (TNT).
 
În documentat se amintește despte atacul terorist de la 11 septembrie în care au fost folosite avioane comerciale ca arme, atac ce a dus la uciderea a 3.000 de oameni și pagube de 80 de miliarde de dolari. În cazul unei bombe nucleare lansate asupra Manhattan-ului ar prodice sute de mii de victime și pagube de trilioane de dolari.
 
O altă amenințare care este luată în considerare în acest documentar este situația în care s-ar folosi un atac cu puls electromagnetic.
 
În acest scenariu, o bombă nucleară este detonată la sute de kilometri deasupra SUA, ceea ce ar trimite o rafală de electroni cu o largă varietate de lungimi de undă. În numai câteva secunde, rețeaua electrică a SUA și aproape toate dispozitivele electrice vor avea de suferit, unele putând fi complet distruse.
 
Experții nu se pun în acord asupra a cît de distructiv ar putea fi un puls electromagnetic dat fiind că nicio națiune nu a încercat acest lucru, însă. Ceea ce este clar, este că SUA a luat măsuri pentru a-și proteja rețeaua electrică în fața unui astfel de atac.
Autor: dcbusiness.ro
10.12.2019 Actual
2338
0

Comentarii 0