Sursa imagine: infotag.md

UE așteaptă din partea Chișinăului o strategie bine definită privind implementarea reformei justiției

Moldova are nevoie de o strategie bine definită privind implementarea reformei justiției. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, această opinie a fost exprimată în ajun de şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko, la întrevederea cu prim-ministrul Ion Chicu.

De asemenea, el a menționat importanța continuării investigațiilor începute de Procuratura Generală în dosarele de rezonanță.
 
Premierul a declarat că reforma justiției rămâne prioritatea Guvernului și se lucrează intens pe această dimensiune. În acest sens, șeful Executivului a vorbit despre schimbul de opinii avut cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, la Strasbourg și la Chișinău. Oficialii au discutat și problema blocajului de la Consiliul Superior al Magistraturii.
 
„Suntem conștienți că în procesul de implementare a reformelor complexe pe care le-am demarat avem nevoie de comunicare și sprijin din partea partenerilor externi”, a adăugat Ion Chicu.
 
În finalul dialogului, prim-ministrul Chicu a mulțumit Uniunii Europene pentru extinderea cotelor de export pe piața europeană și a dat asigurări oficialului că Guvernul rămâne deschis pentru cooperare onestă cu UE.
Autor: Infotag
26.12.2019 Actual
853
0

Comentarii 0