Sursa imagine: ipn.md

Liderii de la Chișinău comentează decizia SUA în privința lui Vlad Plahotniuc

„Sancțiunile împotriva oligarhului care a fugit din țară sunt un semnal bun și așteptat de la partenerii occidentali, pentru care le suntem recunoscători. Am apelat în mod repetat la ei, inclusiv direct în Statele Unite, cu o astfel de solicitare”. Comentând pentru agenția rusă TASS declarația secretarului de stat american, Michael Pompeo, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că „pentru a obține rezultatul, a fost nevoie de muncă atentă, uneori invizibilă, în special din partea agențiilor de aplicare a legii, care au furnizat argumentele necesare pentru acest lucru”, transmite IPN.

Igor Dodon a mulțumit partenerilor Republicii Moldova pentru decizia de a impune sancțiuni fostului lider al PDM. El a amintit că această problemă a fost discutată în detaliu după ședința Consiliului Suprem de Securitate de la sfârșitul anului trecut. Șeful statului a mai subliniat că această decizie va fi un stimulent suplimentar pentru consolidarea luptei împotriva corupției și a moștenirii regimului oligarhic pe care actuala conducere a țării a început-o. „Aceasta nu este o sarcină ușoară, dar fără soluționarea ei, țara noastră nu are viitor și suntem obligați să o rezolvăm”, a spus Igor Dodon.
 
Pe Facebook, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a mulțumit Guvernului SUA că a dat curs solicitării de a-l pedepsi pe fostul lider al PDM, făcând astfel dreptate cetățenilor Republicii Moldova. „Igor Dodon, care încearcă să preia sistemul corupt al lui Plahotniuc, trebuie sa ia aminte – mai devreme sau mai târziu, cei care comit crime împotriva propriului popor vor fi pedepsiți”, a scris Maia Sandu.
 
Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Nastase, s-a întrebat pe Facebook „cine credea anul trecut, pe vremea asta, că va ajunge aici? Dar în 2016, pe vremea asta?”.
 
Fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție și are stabilită interdicția de a obține vize de intrare în SUA. Informația se conține într-o Declarație a Secretarului de Stat Michael Pompeo, remisă luni seara, 13 ianuarie. Alături de Vlad Palhotniuc are interdicția de a intra în SUA soția acestuia Oxana Childescu, fiul său Timofei Plahotniuc și copilul său minor.
Autor: IPN
14.01.2020 Actual
2262
0

Comentarii 1

  • Ungureanu:

    Din comentarii se vede cine și-o adus „contribuția”. Cu asta ș-o să rămână: cu „contribuția”... Au fost la guvernare - premier și vicepremier - maia și andrei. Și? Măcar ceva-i cevăieș au făcut pentru această țară? Au vândut-o, tacâm, Moscovei lui Putin! la asta s-au priceput de minune! Ei nici măcar la unghia degetului mic de la piciorul dlui Plahontiuc nu ajung în materie de politicieni... Sunt o pacoste, maia și andrei și toți acumuiiștii.
    Personal, mulțumesc dlui Plahotniuc! Bine că-l avem! Să-i dea Dumnezeu sănătate și să infrunte toate greutățile prin care trece din cauza unor neisprăviți.

    14.01.2020 12:15