Sursa imagine: Reuters

SUA: Michael Flynn vrea să-şi retragă declaraţia de recunoaştere a vinovăţiei în ancheta privind ingerinţa rusă

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, a cerut permisiunea unui judecător de a-şi retrage declaraţia de recunoaştere a vinovăţiei în ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite AFP.

În decembrie 2017, Flynn a pledat vinovat la acuzaţia că i-a minţit pe anchetatorii FBI în privinţa contactelor sale cu Serghei Kisliak, pe atunci ambasadorul Rusiei în SUA, în momentul tranziţiei între preşedinţiile Obama şi Trump.

Potrivit avocaţilor lui Flynn, procurorii nu au respectat acordul referitor la pledoarie pe care Flynn îl încheiase cu ei, întrucât i-au cerut să furnizeze o mărturie falsă.

Michael Flynn, general în retragere în vârstă de 61 de ani, a rămas numai 22 de zile în adminstraţia Trump. În momentul plecării sale, era investigat pentru contacte avute cu ruşi şi s-a recunoscut vinovat că a minţit FBI.

Flynn şi-a schimbat echipa de avocaţi în iunie. Conform noilor săi consilieri, procurorii i-au cerut să depună mărturie falsă că a minţit completând formulare pe lângă Ministerul de Justiţie pentru a ascunde munca efectuată de firma sa de lobby în favoarea statului turc.

Cererea lui Flynn intervine cu două săptămâni înainte de verdictul aşteptat în cazul său din partea justiţiei. Orice schimbare a pledoariei trebuie aprobată de un judecător.

Autor: agerpres.ro
15.01.2020 Actual
1256
0

Comentarii 0