Sursa imagine: ipn.md

Chicu: Institutul polițistului de sector urmează a fi consolidat

Premierul Ion Chicu a solicitat ministrului de interne să elaboreze până la 15 februarie măsuri de consolidare a institutului polițistului de sector și de sprijin a acestei categorii de polițiști, transmite IPN.

Prim-ministru a spus că polițistul de sector cunoaște cel mai bine ce probleme au oameni din localități, cu ce gânduri trăiesc.
 
Șeful Executivului a abordat această problemă în contextul crimei recente de la Costești, unde un tânăr a fost snopit în bătăi și ulterior a  decedat.
 
Ministrul de interne a promis ca acest caz, cât și altele, inclusiv cel unde e implicat un carabinier, sunt în examinare și că nu este adevărat ce s-a vehiculat prin unele mijloace de informare că MAI încearcă a mușamaliza lucrurile. Este vorba de o cauză penală, care trebuie investigată profund.
 
În altă ordine de idei, premierul a spus că a fost deja elaborat primul instrument de monitorizare a implementării Planului de acțiuni a Guvernului, aprobat în una din ședințele recente. În opinia sa acest instrument, precum ți rezultatele monitorizări, adică „dacă sun sau nu progrese în implementare” vor fi publicate pe pagina web oficială a Guvernului.
 
De asemenea, Chicu a abordat din nou problema transparenței în comercializarea unor obiective valoroase, aflate în posesia statului, subliniind necesitatea de a informa despre expunerea la privatizarea companiilor mari din regiune, care pot face investiții și aduce tehnologii  noi.
 
Ședința Guvernului a început cu un moment de reculegere în amintirea regretatului interpret Stefan Petrache, care s-a stins din viață în noaptea de 13 spre 14 ianuarie.
Autor: IPN
15.01.2020 Actual
843
0

Comentarii 0