Sursa imagine: ipn.md

Fracțiunea parlamentară a PSRM va susține proiectele lansate de Dodon

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor va susține proiectele naționale, lansate recent de președinte țării, care se referă la asigurarea accesului populației la apă, gaz, drumuri bune, străzi iluminate etc. De asemenea, va susține reformele din diverse domenii, promovate de actualul Guvern, pentru care fracțiunea și-a exprimat susținerea. Declarațiile în acest sens au fost făcute de către președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, într-o conferință de presă, susținută miercuri, 22 ianuarie, transmite IPN.
 
Politiciana a menționat că la baza stabilirii priorităților formațiunii a stat îmbunătățirea vieții cetățenilor. PSRM va acorda în continuare atenție protecției sociale, astfel încât să fie examinate inițiative ce prevăd majorări de salarii, pensii. Pe lângă echitatea socială, partidul va promova, alături de Guvern și șeful statului, dinamizarea dezvoltării economice și atragerii investițiilor. Un accent va fi pus pe dezvoltarea regiunilor, precum și pe asigurarea păcii interetnice.
 
O prioritate a fracțiunii parlamentare a PSRM rămâne consolidarea statalității și combaterea oricărei încercări de a submina independența și suveranitatea Republicii Moldova, ceea ce, în opinia socialiștilor, încearcă să facă unii oponenți politici. Printre priorități se mai numără garantarea statutului de neutralitate, promovarea unei politice externe echilibrate.
 
Zinaida Greceanîi a menționat că anul curent este unul electoral, iar primele alegeri vor avea loc deja în luna martie, cele parlamentare noi din circumscripția uninominală Hâncești. Potrivit ei, PSRM participă cu propriul candidat, care, în opinia sa, are șanse bune să câștige pentru ca formațiunea să mai obțină un mandat de deputat. De asemenea, urmează alegerile prezidențiale, în cadrul cărora PSRM va fi foarte activ și vizibil în teritoriu.
 
Deputata PSRM, Adela Răileanu, a declarat că Partidul Socialiștilor nu va admite majorarea prețurilor și va controla modul în care sunt formate acestea. „Ne vom strădui prin mecanismele legale să eliminăm monopolul din economie. De asemenea, vom depune toate eforturile pentru a crește veniturile cetățenilor, salariilor, alocațiilor sociale, deschiderea locurilor noi de muncă”, a mai spus parlamentara.
Autor: IPN
22.01.2020 Actual
2632
0

Comentarii 0