Sursa imagine: gov.md

Chicu cere simplificarea și digitalizarea procedurilor de aplicare la programul Prima Casă

Premierul Ion Chicu a convocat o şedinţă menită să examineze evoluţia programului Prima Casă. La şedinţă au participat responsabili de la Ministerul Finanţelor şi ODIMM, instituţia ce examinează dosarele şi emite garanţiile de stat.

Directorul ODIMM, Iulia Costin, a informat prim-ministrul despre numărul de beneficiari ai programului şi geografia aplicării lui. Până în prezent, de program au beneficiat 3956 de persoane, dintre care 2776 sunt familii tinere, iar 1180 sunt tineri necăsătoriţi. Vârsta medie a solicitanţilor este de 31 de ani, iar valoarea medie a locuinţelor procurate este de 591 mii de lei. 3707 locuinţe au fost procurate în zonele urbane şi 249 în zonele rurale.
 
Premierul a menţionat că Guvernul intenţionează să extindă programul în viitorul apropiat şi asupra procurării altor active, inclusiv automobile.
 
„Programul este destinat tinerilor şi trebuie adaptat la necesităţile şi aşteptările lor. Vreau să sporim dorinţa tinerilor de a rămâne în ţară. Ne interesează ca programul să fie mai intens aplicat pentru zonele rurale”, a spus şeful Executivului.
 
Chicu a solicitat ODIMM, ţinând cont de experienţa care a fost acumulată, să întreprindă măsuri de simplificare şi digitalizare a procedurilor de aplicare.
 
„Vă rog să găsiţi o soluţie cum oferim suport tinerilor care au angajat credite imobiliare până la lansarea programului Prima Casa şi să-i integrăm în program”, a solicitat premierul responsabililor de la Ministerul Finanţelor.
Autor: TVR Moldova
25.01.2020 Actual
1241
0

Comentarii 0