Sursa imagine: tvr.ro

Postul public TV din România revine pe ecranele moldovenilor

Postul public de televiziune din România – TVR 1 – revine pe ecranele moldovenilor, transmite Agenţia Monitor Media. După ajustarea parametrilor tehnici, TVR 1 va fi retransmis pe teritoriul R. Moldova prin postul tv „2 Plus”, care are acoperire naţională. 

O decizie în acest sens a fost adoptată, miercuri, de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), care a permis Companiei „Telefe M International” (deţinătoarea licenţei postului tv „2 Plus”) să retransmită în Moldova postul public de televiziune din România. 

Compania „Telefe M International” afirmă că va suporta toate cheltuielile (circa 1 milion USD) pentru retransmiterea TVR 1 în Moldova. 

Retransmiterea TVR 1 pe teritoriul R. Moldova a fost sistată în toamna anului 2007, după ce autoritatea de reglementare în audiovizual a scos la concurs cea de-a doua frecvenţă naţională pe care era retransmis TVR 1, în pofida faptului că licenţa acestui post era valabilă până în 2011. Autorităţile moldovene şi-au motivat atunci decizia prin faptul că TVR 1 ar fi înscris datorii de 150 mii USD pentru retransmisiile programelor în Moldova. 

Societatea Română pentru Televiziune (SRTV) a atacat în instanţă decizia CCA. Societatea nominalizată a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce, la 10 iunie 2008, Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău i-a respins recursul împotriva celor două decizii ale CCA prin care s-a interzis retransmiterea programelor TVR. Televiziunea Română a pretins de la CCA despăgubiri în sumă de 500 mii de euro pentru prejudiciul cauzat în urma imposibilităţii de a mai transmite TVR pe teritoriul R. Moldova. 

După debarcarea comuniştilor de la putere, în contextul „cazului TVR”, Societatea Română pentru Televiziune a iniţiat, în octombrie 2009, o procedură de reglementare amiabilă în vederea revenirii TVR1 în spaţiul audiovizual moldovenesc. 

Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
10.11.2010 Caleidoscop
7422
0

Comentarii 1

  • Valentin Turcanu:

    uraaaaaaaa

    10.11.2010 13:26