Sursa imagine: ipn.md

Dodon propune confiscarea bunurilor judecătorilor vinovați de condamnările la CEDO

Președintele Igor Dodon consideră că este necesar un mecanism prin care apartamentele și mașinile judecătorilor care se fac vinovați de condamnarea Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului să fie încasate în folosul statului, transmite IPN.

„Haideți să vedem ce judecători au luat decizia respectivă. Ei sunt. Și acestor judecători – de confiscat toate activele, în contul statului. 70 de milioane de pus pe dânșii, pe dânșii, pe soacră pe cine mai scriu ei apartamentele și mașinile – pe amante și așa mai departe. Haideți să ne clarificăm, haideți să facem un mecanism”, menționează șeful statului într-un fragment dintr-o nouă ediție a emisiunii pe youtube „Președintele răspunde”, care va fi difuzată vineri.  
 
În cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, premierul Ion Chicu a solicitat să fie făcute rectificări la bugetul de stat pentru anul curent, astfel încât finanțarea pentru sistemul judecătoresc în 2020 să fie redusă cu 70 de milioane de lei. Banii respectivi ar urma să fie achitați de către Republica Moldova ca urmare a unei decizii CEDO, pronunțate în 2011, dar nota de plată pentru care a ajuns abia acum la Guvern. Până pe 15 martie, ministrul justiției Fadei Nagacevschi trebuie să vină cu un mecanism clar de înaintare a acțiunii în regres în privința judecătorilor care emit decizii pentru care Moldova e condamnată la CEDO.
Autor: IPN
20.02.2020 Actual
1667
0

Comentarii 0