Sursa imagine: cotidianul.md

Năstase: Sesizarea PSRM este egală cu zero

Sesizarea depusă la Consiliul Superior al Magistraturii de către deputatul socialist Vasile Bolea privind eliberarea din funcție a judecătorilor Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole, este egală cu zero. Declarația aparține liderului Partidului Platforma DA și a fost făcută în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la postul de televiziune Jurnal TV, notează IPN.

„Este o inepție din parte acestui domn care își spune și jurist. Am văzut cât de jurist este în Parlamentul Republicii Moldova. Nu voi intra pe proceduri, lăsați-mă să nu fac acest lucru din mai multe considerente, pe fond este zero” a declarat Andrei Năstase. Un asemenea demers nu este decât motivat politic și bineînțeles este o manifestare de disperare a lui Igor Dodon, care printr-o greșeală, ca să nu spun prostie, și-a cedat unul dintre pioni. El spunând că este șahist, că poate juca bine șah, iată că și-a cedat un pion prin prostie sau greșeală. Mă refer la Țurcanu care în mod normal, acea discuție ar fi putut rămâne într-un spațiu...” a declarat Andrei Năstase.
 
În opinia politicianului, argumentele aduse de Vasile Bolea care prevăd că cei trei judecători au încălcat jurământul depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea președintelui Curții Constituționale și admiterii ingerințelor în activitatea Curții, trebuiau menționate atunci, nu după aproape un an de zile.
 
„Este o încercare primitivă de a crea această stare de incertitudine, de a crea impresia că există o luptă politică, că uite, există oameni din opoziție care controlează anumiți judecători sau care au influență asupra unor judecători și iată că cei care până mai ieri stăpâneau Curtea Constituțională, credeau ei prin președintele Curții, au un cuvânt de spus. Dacă era de spus ceva, acești domni trebuiau să o spună atunci, a trecut totuși aproape un an de zile”, a adăugat Andrei Năstase.
 
Liderului Partidului Platforma DA face și o conexiune între modul cum acționa fostul lider PDM și președintele Igor Dodon.
 
„Lucrurile sunt foarte clare, așa proceda Plahotniuc de fiecare dată. Tu îi spuneai că este hoț, îi aduceai probe. Ce făcea Plahotniuc? Mă acuza pe mine și pe Maia Sandu că am fi finanțați din exterior și creau niște aparențe, profitau de holdingul media, de hergheliile de troli, exact așa face si Dodon, creează aparențe. Noi, cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să mai trăim din aparențe, trebuie să trăim din realități” a menționat Andrei Năstase.
 
Cât despre faptul că Igor Dodon acuză opoziția de unele acțiuni, Andrei Năstase spune că opoziția doar utilizează pârghiile legale pe care le are la dispoziție.
 
„Este de fapt un păun, unii îi spun curcan, dar de fapt se împăunează, vrea să demonstreze că le cunoaște și le știe pe toate. Astăzi l-am văzut într-o mică ieșire și l-am văzut așa, plouat, pleoștit, făcând trimitere la cei din opoziție, care nu știu ce au făcut. Opoziția nu face decât să apeleze la mijlocele democratice, constituționale și atunci când este încălcată legea, Constituția și interesul național, bineînțeles că reacționăm, ne adresăm la Curtea Constituțională”.
Autor: IPN
30.04.2020 Actual
1892
0

Comentarii 0