Sursa imagine: moldpres.md

În zilele de odihnă din luna iunie, circulaţia transportului de pasageri în Chişinău şi Bălţi va fi sistată

Pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică, instituită până la 30 iunie, în zilele de sâmbătă şi duminică, circulația transportului public din municipiile Chișinău și Bălți va fi sistată. O decizie în acest sens a fost luată vineri, 29 mai, de Comisia  Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), transmite MOLDPRES.

„Suplimentar, în aceste localităţi, transportul public nu va fi operaţional nici în ziua de luni, 8 iunie, când este zi de sărbătoare, cu ocazia Paştelui Blajinilor”, a declarat la finele şedinţei CNEPS, preşedintele Comisiei, prim-ministrul Ion Chicu.

Din data de 16 mai, în Republica Moldova este declarată stare de urgenţă în sănătate publică, care va dura până la 30 iunie, termen care poate fi revizuit în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, provocată de COVID-19.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărârile Comisiei  Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Autor: moldpres.md
29.05.2020 Actual
591
0

Comentarii 0