Sursa imagine: agora.md

În ce condiţii va fi marcat Paştele Blajinilor

Paştele Blajinilor va fi totuşi marcat pe 6,7 si 8 iunie şi nu va fi amânat. Însă, pentru a diminua riscul major de contaminare au fost stabilite reguli sanitar-epidemiologice. Astfel, cei care vor merge la cimitire, trebuie să evite grupurile mari, să păstreze distanţa socială şi să nu uite de mască şi mănuşi. Mitropolia Moldovei îi sfătuieşte pe creştini să respecte măsurile de siguranţă şi de protecţie, relatează Mesager.

Potrivit premierului, evoluţia pandemiei va depinde foarte mult de modul în care oamenii vor respecta regulile, inclusiv cea de a nu se afla în grupuri mai mari de trei persoane.

„Eu am ambii părinţi decedaţi, dar în acest an nu voi merge pe 7-8. O să mai aştept o perioadă, rog toţi oamenii responsabili să menţină această atitudine”, a spus Ion Chicu.

Mitropolia Moldovei anunţă că slujbele de pomenire vor fi oficiate cu respectarea reglementărilor sanitare impuse de autorităţi, iar toate activităţile de omagiere vor fi restrânse ca timp.

„Persoanele care s-au întors din străinătate, se află în perioada de carantină şi prezintă careva simptome, sau fac parte din grupul sporit de risc, sunt rugate să se abţină de la participarea lor fizică la sfintele slujbe. Îndemnăm, credincioşii să evite aglomerările tradiţionale din jurul mormintelor şi să respecte distanţa sanitară cât şi să se abţină de la organizarea meselor copioase în cimitire şi consumul de băuturi alcoolice”, a menţionat Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Moldovei.

Amânarea sărbătorii religioase a fost decisă anterior de Mitropolia Moldovei din cauza riscului sporit de răspândire a virusului COVID-19.

Autor: trm.md
29.05.2020 Actual
679
0

Comentarii 0