Sursa imagine: diez.md

Fiscul împlinește 30 de ani de la fondare

Astăzi, 1 iulie, Serviciul Fiscal de Stat împlineşte 30 de ani de la fondare. Cu această ocazie, prim-ministrul Ion Chicu şi preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au adresat mesaje de felicitare funcţionarilor fiscali, specificând rolul important al instituţiei.

„De competenţa şi înţelepciunea dumneavoastră în mare parte depinde climatul investiţional şi de desfăşurare a activtăţii de întreprinzător în Republica Moldova. De capacitatea dumneavoastră de a fi inovativi şi de a adopta tehnologiile noi depinde intensitatea modernizării unui set larg de servicii publice (…) La 30 de ani Serviciul Fiscal de Stat are experienţa şi competenţa necesare pentru a determina un progres calitativ esenţial în administrarea fiscală şi a crea un parteneriat autentic între stat, cetăţeni şi mediul de afaceri. Suntem elementele unui tot întreg”, se menţionează în mesajul prim-ministrului Ion Chicu.
 
Potrivit preşedintei Parlamentului, Zinaida Grceanîi, timp de trei decenii, Serviciul Fiscal rămâne o instituţie de importanţa sporită în stat.
 
„De funcţionarea impecabilă a acestuia depinde colectarea veniturilor la buget şi, respectiv, finanţarea programelor sociale şi proiectelor investiţionale (…) În numele Parlamentului, exprim profunda recunoştinţă actualilor şi foştilor colaboratori ai organelor fiscale pentru munca responsabilă şi perseverentă în interesul statului şi cetăţenilor ţării”, a precizat Zinaida Grceanîi.
Autor: trm.md
01.07.2020 Actual
577
0

Comentarii 0