Sursa imagine: europalibera.org

Vitalie Cojocari: „Serafim Urechean, prostănacul politicii moldoveneşti”

Un "top al prostănacilor” politicii moldoveneşti propune jurnalistul Vitalie Cojocari în articolul "L-am depistat pe prostănacul politicii moldoveneşti”, publicat pe blogul său.

Referrindu-se la „prostănacul României, alias Mircea Geoană”, despre care a scris, Cojocari se întreabă cine ar intra în acelaşi rol în politica moldovenească. Dincolo de nume ca Voronin şi Tarlev, etichetaţi „prostănaci” în mai multe dezbateri pe blogul jurnalistului, ex-premierul Braghiş nu este un simplu „prostănac”, ci un „prost”. „Ce om cu facultăţi mintale normale ar propune arendarea unei părţi din ţară, fie această parte şi separatistă?”, se întreabă retoric Cojocari cu referire la Braghiş.
 
În continuare, bloggerul bate subiectul în cuie: Serafim Urechean, liderul AMN, „poate fi numit prostănacul politicii moldoveneşti”.
 
„Mare primar, mare. Hăituit de Voronin în timpul ascensiunii dictatoriale, Serafimuşka se transformă într-un posibil succesor al acestuia. Voronin chiar părea că se temea de el. Îi aranja dosare, îi organiza vineri negre. Vă amintiţi de reţinerile spectaculoase, în care acoliţi de-ai domnului Urechean erau săltaţi, duşi la puşcărie, ţinuţi sub învinuiri de tot felul, iar după un an eliberaţi - lipsă de probe. Dur, foarte dur. Probabil lui Urechean îi tremura rău fundul. Probabil aştepta în orice moment un scârţâit brusc de roţi, o armată de mascaţi, care să-i lege mâinile şi să fie dus în vreun beci întunecos. N-a răbdat presiunii. A părăsit fotoliul de primar al Chişinăului pentru imunitatea de parlamentar. A lăsat pradă comuniştilor primăria capitalei, televiziunea Chişinăului, radioul… A încropit un mare bloc de partide. A dus toţi rataţii politicii moldoveneşti în Parlament şi a sfârşit trădat de aceştia. Ce prostănac! Acum are un partid în putrefacţie, o funcţie neonorantă - vicepreşedinte al Parlamentului. Mai mult, sondajele spun că la următoarele alegeri nu prinde Legislativul. Cine ajunge dintr-un “fioros” oponent al dictatorului Voronin, într-un politician de duzină, ce nu are şanse nici măcar să fie votat? Simplu, doar un prostănac”, explică jurnalistul Vitalie Cojocari de ce crede că Serafim Urechean, ca şi Mircea Geoană, este un „prostănac”, numai că al politicii moldoveneşti.
Autor: HotNews
Sursa: cojocari.ro
04.02.2010 Opinii
4098
0

Comentarii 0