Sursa imagine: cabral.ro

„Şi ruşii au dreptul la protest!”, facebookeri

Un grup de internauţi anunţă că sunt gata să iniţieze un protest, pe Facebook şi în faţa ambasadelor Rusiei în întreaga lume, contra „abuzurilor poliţiei ruse”. Deocamdată, cauza evenimentului „Şi ruşii au dreptul la protest!” are puţini participanţi confirmaţi. Administratorul paginii virtuale de pe Facebook a evenimentului este Irina Chirca. Protestul contra „abuzurilor poliţiei ruse” este anunţat pentru perioada dintre 11 februarie şi 11 mai curent, la nivel internaţional.

Administratorul evenimentului scrie că ruşii care se împotrivesc dictaturii şi abuzurilor poliţieneşti fac proteste stradale în fiecare zi de 31, dar acestea sunt înăbuşite de poliţie, participanţii fiind arestaţi şi maltrataţi.
 
„Pentru a lua parte la protestul virtual, în fiecare zi de 11 şi 31 a lunii, în decursul a 24 de ore, pune un mesaj la status, în orice limbă, în care să ceri guvernului rus respectarea art. 11 din CEDO şi a art. 31 din Constituţia Rusiei. Adaugă anunţul despre următorul protest off-line ce va avea loc în faţa ambasadei sau link spre o altă pagină cu descrierea aceastei iniţiative. În zilele de 11 şi 31 vom picheta ambasadele Rusiei. Toate anunţurile suplimentare vor fi plasate pe peretele evenimentului”, anunţă administratorul grupului pe pagina de profil a evenimentului.

Potrivit informaţiilor publicate pe Facebook, primul protest off-line va avea loc la 11 martie, ora 13.00, în faţa Ambasadei Rusiei din Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, colţ cu Toma Ciobră.
Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
05.02.2010 Caleidoscop
3625
0

Comentarii 0