Sursa imagine: msmps.md

Zeci de staţii de producere a oxigenului medical vor ajunge în spitalele din ţară

Un număr de 20 staţii de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice republicane, municipale şi raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19 în Republica Moldova”.

Astfel, potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), spitalele raionale din Cahul, Căuşeni, Edineţ, Soroca, Orhei, Ungheni, Floreşti, Comrat, Hânceşti, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Cancelariei de Stat vor beneficia de staţii de oxigen cu o capacitate de 16,8 m³/h.

Iar, IMSP SCM „Sfânta Treime”, IMSP SCR „Timofei Moşneaga”, Institutul de Medicină de Urgenţă, IMSP Spitalul Clinic Bălţi, IMSP SCM ”Sf. Arh. Mihail”, IMSP Institutul Mamei şi Copilului – cu o capacitate de 54,5 m³/h.

Potrivit MSMPS, trei staţii de oxigen, deja au fost instalate în cadrul spitalului raional Hânceşti, Criuleni şi Spitalul Cancelariei de Stat.

„Oxigenoterapia este extrem de importantă în tratamentul pacienţilor cu insuficienţă respiratorie cauzată de COVID-19, are necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susţine funcţiile vitale ale organismului. Datorită instalaţiilor de producere a oxigenului medical, instituţiile medicale vor putea face faţă tratamentului pacienţilor cu forme grave şi medii de COVID-19”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea instituţiilor medicale cu dispozitive medicale pentru oxigenoterapie, până la moment au fost achiziţionate 92 ventilatoare şi 400 concentratoare de oxigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19 în Republica Moldova”. În următoarea perioadă, urmează să fie achiziţionate alte 200 de ventilatoare.
 

Autor: trm.md
08.04.2021 Actual
535
0

Comentarii 0