Sursa imagine: EPA

Preşedintele israelian în vizită la Casa Albă, la 28 iunie

Preşedintele israelian, Reuven Rivlin, va fi primit la 28 iunie la Washington de omologul său american, Joe Biden, a anunţat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, notează AFP.

Reuven Rivlin, al cărui mandat se încheie la 5 iulie, va fi primul înalt responsabil israelian care se va întâlni cu preşedintele american de la preluarea mandatului.

La sfârşitul lunii mai, el a acceptat oficial invitaţia trimisă de secretarul de stat american, Anthony Blinken, aflat într-un turneu prin Orientul Mijlociu.

Vizita va avea loc la o lună după încheierea războiului-fulger dintre Israel şi mişcarea islamistă armată Hamas, la putere în Fâşia Gaza.

Aceste ciocniri s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii şi adolescenţi, şi a 13 persoane în Israel, printre care un copil şi o adolescentă.

La începutul lui iunie, membrii parlamentului israelian, Knesset, l-au ales preşedinte pe Isaac Herzog, fost lider laburist care îi va succeda lui Reuven Rivlin la începutul lunii iulie.

În Israel, funcţia de preşedinte este apolitică şi eminamente onorifică, în timp ce puterea executivă se află în mâinile prim-ministrului.
 

Autor: agerpres.ro
20.06.2021 Actual
614
0

Comentarii 0