Sursa imagine: depositphotos.com

Elevii și profesorii sunt îndemnați să acceseze biblioteca digitală care conține peste 7 000 de lecții video

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă elevii și părinții să utilizeze pe perioada suspendării lecțiilor în clase cu prezența fizică, generată de situația epidemiologică, resursa informațională creată de municipalitate, biblioteca digitală.

Biblioteca digitală conține 7 674 de lecții video: 4 512 în limba română și 3 162 de lecții în limba rusă la disciplinele de bază, pentru clasele I-XII-a.

Lecțiile video sunt însoțite și de activități interactive sub forma unor jocuri virtuale.

Elevii pot exersa temele studiate independent, de acasă, pentru că exercițiile oferă feedback instantaneu, cu indicarea răspunsurilor corecte și greșite, și certificate digitale pe numele elevilor cu scorul obținut la final.

Totodată, elevii care nu au acces la internet, pot accesa lecțiile de la TV, din grila disponibilă prin Rețeaua națională Radiocom.

Adițional la lecțiile în baza curricumului școlar, pe site au fost plasate multe alte materiale suplimentare în categorii cum ar fi „Siguranța online”, „Sfatul logopedului”, „Sfatul psihologului”, „Securitatea personală” și „Educație parentală”.

Cadrele didactice pot expedia link-urile lecțiilor ca suport pentru tema pentru acasă, recapitulare, pregătirea pentru teste, examene și evaluări, fortificarea cunoștințelor acumulate.

Linkurile pot fi plasate în grupurile create pentru elevi și părinți pe orice rețea de socializare sau telefonie mobilă: Google Classroom, Viber, Messenger, Telegram, etc.

Pentru a veni în ajutor cadrelor didactice tinere și cadrelor didactice care nu au mai lucrat cu biblioteci virtuale, municipalitatea a elaborat Ghidul de utilizare a Bibliotecii virtuale „Educație online”, care poate fi descărcat de pe pagina de Facebook a proiectului.

Pentru a oferi suport cadrelor didactice interesate să integreze eficient resursele bibliotecii în procesul de predare la distanță, a fost elaborat Programul asincron de instruire „Didactica utilizării Bibliotecii digitale”.
 

Autor: diez.md
25.01.2022 Actual
423
0

Comentarii 0