Sursa imagine: moldpres.md

Guvernul a aprobat crearea unui mecanism privind reglementarea monopolului fiscal

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege privind crearea cadrului regulatoriu, prin care Guvernul va avea posibilitatea de instituire a unui monopol fiscal. Acesta va putea fi aplicat pe sectoarele unde se cere intervenția statului pentru corectarea imperfecțiunilor sau sporirea controlului asupra unei piețe de interes național sau strategic, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Potrivit proiectului, statutul de monopol fiscal va fi atribuit doar persoanelor juridice cu capital integral sau majoritar de stat. În același timp, necesitatea instituirii monopolului fiscal va fi constatată de către Comisia Națională pentru Monopol Fiscal, formată din reprezentanți ai autorităților publice și ai societății civile din domeniul economic. Modul de organizare și funcționare a Comisiei, de rând cu competența de atribuire a statutului de monopol fiscal îi sunt alocate Guvernului.

Implementarea prevederilor proiectului va contribui la majorarea veniturilor în bugetul de stat, dar și la o monitorizare mai eficientă a activității întreprinderilor cu monopol fiscal.

Autor: moldpres.md
29.06.2022 Actual
405
0

Comentarii 0