Sursa imagine: moldpres.md

R. Moldova va beneficia de un grant de 1 miliard de yeni japonezi pentru achiziția dispozitivelor medicale

Republica Moldova va beneficia de un grant în sumă de 1 miliard de yeni japonezi pentru achiziția dispozitivelor medicale moderne în cinci instituții medico-sanitare publice din țară, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul asupra inițierii negocierilor și aprobării semnării Acordului, încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru acoperirea necesităților urgente ale sistemului de sănătate, respectiv fortificarea capacităților sectorului spitalicesc de diagnostic și tratament.

Cele cinci instituții medico-sanitare publice din Republica Moldova selectate pentru a beneficia de dispozitive medicale sunt: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Necesitățile instituțiilor medicale au fost evaluate de către o echipă de experți din Japonia, care a stabilit lista de dispozitive medicale prioritare, agreată ulterior de către Ministerul Sănătății.

Autor: moldpres.md
Sursa: moldpres.md
29.06.2022 Actual
404
0

Comentarii 0