Sursa imagine: hotnews.md

Victor Şelin s-a ales cu un dosar penal

Liderul PSD, Victor Şelin s-a ales cu un dosar penal, pentru faptul că a organizat acţiunile de pe 5 august la Bălţi. În acest sens, partidul pe care îl conduce acuză AIE pentru această acţiune, anunţă Politik.md cu referire la serviciul de presă al partidului.

Potrivit sursei, asemenea acţiuni, anunţă faptul, că liderii Alianţei pentru Integrare Europeană acoperă toate infracţiunile comise cu participarea sau implicarea reprezentanţilor săi, iar cei, care spun cetăţenilor ţării adevărul şi luptă împotriva fărădelegilor guvernării sunt persecutaţi şi puşi sub urmărire penală.

“Acest dosar este intentat în baza acţiunilor, care s-au desfăşurat la Bălţi în ziua de 5 august, atunci când liderul PSD şi-a asumat responsabilitatea şi a oprit mulţimea de la acţiuni violente, a insistat ca protestatarii să stea la distanţă faţă de organele de forţă şi să nu se dea provocărilor, inclusiv din partea unora, care ar putea fi infiltraţi în mulţime. Atunci când Victor Şelin nu a permis distrugeri, confruntări violente, chiar dacă sub conducerea viceministrului Afacerilor Interne, Valeriu Ciobanu, unioniştii, contrar prevederilor legale, au schimbat traseul. Iar cele două guvernări: una comunistă şi una a Alianţei pentru Integrare Europeană, avînd toate materialele video şi dovezile necesare nu au tras la răspundere persoanele care se fac vinovate de evenimentele din 07 aprilie 2009”, se arată în comunicat.

În context, social-democraţii cheamă la respectarea legislaţiei şi tragerea la răspundere a celor, care au distrus clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei, cei care au lovit în poliţişti şi tineri. “Cât ţine de Bălţi, aici provocările nu au reuşit. Luaţi mâinile de pe preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin”, spun PSD-iştii.

Amintim că, pe 5 august, la Bălţi, în timpul desfăşurării Marşului Unirii, organizat de “Acţiunea 2012″, participanţii la miting au fost atacaţi de simpatizanţii mişcărilor de stânga, iar demonstraţia s-a soldat cu violenţe în urma cărora o jurnalistă şi zece poliţişti au avut de suferit. Forţele de ordine cu greu au făcut faţă dezordinilor.

Autor: Politik.md
21.08.2012 Dreptul Tău
21939
0

Comentarii 3

 • RE:

  La Balti a fost un 7 aprilie invers. Liderii rusilor i-au instigat direct pe cei prezenti la manifestatii la violenta, i-au imbatau pentu ca acestia sa devina mai agresivi, si le-au dat oua si sticle pentru a avea ce arunca.

  Daca facea asa ceva Filat sau Chirtoaca la 7 Aprilie, acestia ar fi fost arestati acolo pe loc, in piata.

  Legea este lege, rusii trebuie sa inteleaga ca nu au drepturi speciale. Nu ma refer numai la violenta. Instigatorii care au indemnat la separatism se fac vinovati de actiuni de subminare a securitatii de stat.

  21.08.2012 22:20
 • altu:

  S-a facut dreptate! Acuma a mai ramas sa vina randul instigatorilor Dadon, Formuzal, Pascaru, Garbuz, etc.

  22.08.2012 03:13
 • eugen:

  pe el, pe tcaciuk, pe garbuz, trebuie tras la raspundere penala, ceea ce ei au facut la balti, demonstreaza faptul ca ei sunt nbiste antidemocrati, doritori de singe, doar pentru a se vedea la putere.

  22.08.2012 09:50