Sursa imagine: realitatea.md

Sancțiunile se fac tot mai simțite! Rușii au început să dezmembreze avioanele de linie pentru piese

Rușii recurg la măsuri extreme din cauza sancțiiunilor impuse în urma declanșării războiului din Ucraina. Companiile aeriene ruseşti, inclusiv transportatorul de stat Aeroflot, au început să îşi dezmembreze avioanele pentru a obţine piesele de schimb pe care nu le mai pot cumpăra din străinătate din cauza sancţiunilor occidentale, scrie Mediafax.

Sancţiunile impuse Moscovei după ce Rusia a invadat Ucraina la finele lunii februarie au împiedicat companiile aeriene ruseşti să obţină piese de schimb sau să facă lucrări de mentenanţă la avioane în Occident.

În aceste condiţii, experţii în aviaţie estimau că este probabil ca liniile aeriene ruseşti să înceapă să dezmembreze o parte din avioane pentru ca restul aparatelor să poată zbura în continuare, însă acum au apărut şi primele dovezi concrete ale acestui fenomen.

Cel puţin un avion rusesc de tip Sukhoi Superjet 100 şi un avion Airbus A350, ambele operate de Aeroflot, sunt în prezent blocate la sol, unde sunt dezmembrate pentru piese de schimb, a declarat o sursă din industria aeronautică, pentru Reuters.

Aceasta a precizat că, în cazul avionului Airbus A350, este vorba de un aparat aproape nou.

De asemenea, au început să fie scoase componente şi de pe câteva avioane de tip Boeing 737 şi Airbus A320 din flota Aeroflot, deoarece transportatorul are nevoie de mai multe piese de schimb pentru alte aparate Boeing 737 şi Airbus A320.

Transportatorii aerieni ruşi zboară în prezent pe mai puţine rute, din cauza sancţiunilor occidentale, ceea ce înseamnă că sunt avioane care nu sunt folosite şi pot fi dezmembrate pentru piese de schimb, a declarat o a doua sursă.

Aeroflot, odată una dintre cele mai mari companii aeriene ale lumii dar care acum este dependentă de susţinerea statului, a înregistrat o scădere de 22% a traficului în al doilea trimestru al acestui an, după ce sancţiunile internaţionale au împiedicat Aeroflot să zboare pe majoritatea destinaţiilor occidentale.

Autor: realitatea.md
10.08.2022 Actual
475
0

Comentarii 0